Week van de scheidsrechter

Deze week gaat de aandacht uit naar de mensen die week in, week uit hun best doen om korfbalwedstrijden in goede banen te leiden. Ik bedoel daar natuurlijk in eerste instantie de scheidsrechters mee, maar ook de beoordeler Willem, assistenten en iedereen die een rol speelt in het arbitrage gebeuren.

Het blijft lastig: de scheidsrechter heeft 1 paar ogen en moet het opnemen tegen op zijn minst 20 paar andere ogen. Dan is er natuurlijk altijd wel iemand die het beter meent te zien. Fluit je breedtekorfbal dan heb je vaak te maken met ongecontroleerde spelers die de regels niet kennen. Fluit je wedstrijdkorfbal dan heb je te maken met spelers die de regels zo ver mogelijk proberen op te rekken. En dan heb je nog de mensen die echt hoog hebben gespeeld of spelen en allerlei trucjes uithalen die je lastig kan zien…

als je kinderen fluit dan wordt er weer van je verwacht dat je de jonge helden begeleid en vertelt waarom je fluit. Daarnaast heb je de ouders en coaches, veel doen het goed en moedigen hun kids aan maar met regelmaat zie ik de volwassenen zich gedragen alsof hun kind of team om het wereldkampioenschap speelt. Heb je als scheidsrechter ineens je handen vol aan opgewonden standjes, ik geef het je te doen.

Dus vandaar deze week: chapeau aan onze onvolprezen helden!

Onze scheidsrechterspoule zorgt er week in, week uit voor dat alle wedstrijden in breedte en de jeugd voorzien zijn van vaardige fluitisten.
Onze bondsscheidsrechters ( en beoordeler Willem) gaan wekelijks op pad om voor OZC wedstrijden te fluiten zodat wij in het wedstrijdkorfbal niet tegen minpunten aanlopen. Dat niet alleen, er wordt ook nog een zakcentje verdiend voor de club doordat zij meer fluiten dan nodig is.

Normaal gesproken krijgt iedereen die fluit na of voor zijn wedstrijd een presentje op het veld tijdens de week van de scheidsrechter, dit kan dit jaar om duidelijke reden niet.
We doen het dit jaar dus een beetje anders maar houd je brievenbus in de gaten!

En nogmaals: Mede namens OZC: DANK JE WEL!

Namens de Arbitrage commissie,

Ben Meerman,